dnes má meniny Elvíra
zajtra Cecília
21.11. 2017
Upeč sme si - Obláčiková torta s ovocím
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Vystačí na: asi 16 porcií

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 18 minút

Prísady:

Na cesto:

·       80 g hladkej múky

·       2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

·       60 g cukru

·       1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

·       60 g zmäknutého masla alebo margarínu

·       2 vajcia

Na ovocnú náplň:

·       400 g mrazeného lesného ovocia

·       4 plátky Želatíny v plátkoch Dr.Oetker

·       3 PL vody

·       šťava z ½ citróna

·       50 g cukru

·       1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

Na smotanovú náplň:

·       8 plátkov Želatíny v plátkoch Dr.Oetker

·       6 PL vody

·       150 g bieleho jogurtu

·       150 g práškového cukru

·       1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

·       1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker

·       šťava z 1/2 citróna

·       150 ml citrónového likéru (napr. Limoncello)

·       500 ml smotany na šľahanie

Ešte potrebujeme:

·       tortovú formu (Ø 26 cm)

·       elektrický ručný šľahač

Príprava:

1.       Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:               180 °C

Teplovzdušná rúra:         160 °C

Plynová rúra:                  stupeň 3

Doba pečenia:                 asi 18 minút

2.       Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.

3.       Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilínový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.

4.       Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.

5.       Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.