dnes má meniny Elvíra
zajtra Cecília
21.11. 2017
Obarky s bryndzou
Printer-friendly versionSend by emailPDF version
Zemiaky sa dostali do Liptova až v 18. storočí, predtým aj halušky robili iba z múky. Vtedy zemiaky začali pridávať do jedál, a tak vznikli naše zemiakové skvosty.
 

 

Čo potrebujeme na pravé obarky s bryndzou?
~ 1 l vody z halušiek
~ zvyšky zemiakov
~ za hrsť halušiek
~ 50 g bryndze
~ 100 ml mlieka
 
Do vody, v ktorej sa varili halušky, pridáme kúsky zemiakov, ktoré zostali zo strúhania. Uvaríme ich domäkka, pridáme halušky, prehrejeme a vodu scedíme. Zemiaky s haluškami dáme do misy, pridáme bryndzu a premiešame. Naložíme na taniere a podlejeme mliekom.

 

Príprava: 5 minút
Varenie: 15 minút
 

recept z publikácie 77 tradičných receptov