dnes má meniny Jakub
zajtra Anna Hana
25.7. 2021

Prvé dozreté jahody už útočia na naše zmysly a my sa toho krehkého šťavnatého zázraku nevieme nabažiť. Medzi klasiku, ktorá by na vašom stole nemala chýbať, určite patria delikátne tvarohové knedličky plnené týmito božskými plody.Vyskúšajte recept blogerky LiveWithAnny -  táto lahôdka sa dozaista zapíše medzi najlepšie počiny tohtoročného skorého leta a vaši stravníci naňu budú dlho spomínať. Dobrá správa je, že pri platni nestrávite celé dopoludnie.

Kvalitné a chutné jedlo dokáže bezpochyby zlepšiť celý deň. Obed je čas, na ktorý sa všetci tešíme ale čo po ňom? Poobedie je najvhodnejšia chvíľa na niečo malé a sladké.

Tento výdatný a pritom jednoduchý pokrm s vôňou francúzskeho vidieka podľa blogerky Live With Anny si vás celkom získa. V jednej úžasnej harmónii spája chute a vône hovädzieho mäsa, koreňovej zeleniny a byliniek, hlbšie tóny mu dodáva červené víno. Vyžaduje jediné – čas. Za to sa vám zaručene odmení zážitkom z najvyšších kulinárskych sfér a mäsom takým mäkkým, že sa bude v ústach samo rozplývať. A pokojne pripravte pár porcií navyše. Táto dobrota je totiž s každým ďalším dňom ešte lepšia. A ešte jedna dobrá správa: ak použijete rúru s programom na pomalé pečenie, obstará za vás väčšinu práce sama.

Superfood Ajvar, 100 % zeleninová príloha z paprík a baklažánu, je stále obľúbenejšia aj v našom regióne. Možno ho aj vy poznáte z dovoleniek v Chorvátsku, pretože práve z tejto krajiny Ajvar pochádza. Táto výživná pochúťka je dokonca prezývaná aj kaviárom vegetariánov a vegánov, pretože vďaka šetrnému procesu pasterizácie si zachováva chuť, prirodzenú farbu zeleniny a všetky cenné vitamíny a minerály. Vedeli ste, že len 100 g Ajvaru pokryje odporučenú dennú dávku vitamínu C? Ajvar Podravka neobsahuje konzervanty, arómy ani umelé farbivá a v kuchyni sa dá použiť na množstvo spôsobov. Je ideálnym nielen ku grilovaným dobrotám, ale stane sa aj vašou obľúbenou ingredienciou pri pečení slaných jedál. Vynikne tiež ako chutná zeleninová príloha, zdravá nátierka na pečivo alebo v šalátoch. Viac na www.podravka.sk.

Podravka, pôvodne chorvátska rodinná firma, ktorá dnes pôsobí na celom svete, zachováva tradičnú chuť Ajvaru, ktorú poznáte z dovoleniek v Chorvátsku. 

Čo si môžete z neho ukuchtiť?

Tieto malé guľôčky, pripomínajúce miniatúrne pomaranče, skvostne spájajú chuť ryže, mozzarelly, sušených paradajok a ďalších delikates, všetko obalené a opečené. Po pomarančoch majú napokon aj meno – arancini sú totiž po taliansky pomaranče. Toto sicílske národné jedlo sa tradične pripravuje na juhu Talianska na sviatok sv. Lucie. Vyskúšajte ho ale pokojne už teraz podľa originálneho receptu šéfkuchára a svetobežníka Dalibora Rakoczyho. Je to lahôdka, ktorú môžete pripraviť naozaj zdravo. Ak totiž zapojíte do akcie teplovzdušnú fritézu Gorenje AF1409DB, na upraženie dozlatista vám postačí doslova pár kvapiek oleja.

K poobednej kávičke sa priam žiada malé lahodné pokušenie. Vyskúšajte pravé slovenské Jankove buchty, ktoré patria do nového radu prémiových výrobkov vyrobených na Slovensku s názvom Slovenskô. Tie nájdete v každej kamennej predajni Lidl v cele krajine.

Naskočte s novým rokom na vlnu zdravého životného štýlu a zaraďte do svojho jedálnička domáce polievky. Prečo? Sú zdrojom vitamínov a minerálov, zasýtia, zahrejú v sychravom a chladnom počasí a hydratujú organizmus. Výborným tipom sú nové polievky NATUR od Podravky plné 100% prírodných ingrediencií: výživných obilnín, kvalitnej zeleniny a chutných korenín. Vychutnajte si tri sušené zmesi: s pohánkou a zeleninou, červenou šošovicou alebo bulgurom. Bez pridanej soli, aróm, konzervantov a glutamanu.

Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Najčastejšie konzumujeme hydinu a bravčové mäso, ale vyhľadávame aj hovädzinu či ryby. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účinky na organizmus sa odporúča zaradiť ho do jedálnička pravidelne. 

Ak patríte medzi milovníkov polievok, určite si v nadchádzajúcom jesennom období prídete vďaka Podravke na svoje. Obľúbená značka prináša na pulty predajní novinku: obilninové a strukovinové polievky NATUR, ktoré vás zahrejú, zasýtia a okrem toho spravíte aj niečo pre svoje zdravie! Polievky NATUR totiž obsahujú len prírodné ingrediencie: zmes výživných obilnín, strukovín, kvalitnej zeleniny, chutných korenín a bez pridanej soli. Môžete si ich vychutnať v troch variantoch: s pohánkou a zeleninou, červenou šošovicou alebo bulgurom. Nové polievky Podravka NATUR urobia dobre nielen telu, ale aj duši!