dnes má meniny Elvíra
zajtra Cecília
21.11. 2017
Zemiaky sa dostali do Liptova až v 18. storočí, predtým aj halušky robili iba z múky. Vtedy zemiaky začali pridávať do jedál, a tak vznikli naše zemiakové skvosty.
 

Vystačí na: asi 16 porcií

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 18 minút

ľahká príprava

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba kysnutia: asi 30 + 10 minút

Doba pečenia: asi 35 minút

Vystačí na: 1 závin

Recept vystačí na: asi 45 kusov

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

Nevieme, či je toto jedlo nazvané podľa tanca dupák, alebo podľa niečoho iného. Zato vieme, že kapusta bola u našich predkov veľmi obľúbená, predovšetkým kyslá kapusta, ktorá má vďaka mliečnemu kvaseniu úžasnú chuť a liečivé účinky.
 

Doba prípravy:asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút
 

Počet kusov: asi 6 porcií

Doba prípravy: asi 20 minút

V dnešnej uponáhľanej dobe mnohí z nás zabúdajú na raňajkový rituál. Ten je však pre náš organizmus dôležitý. Doprajte si chutný štart do nového dňa - Ovsenú kašu od Dr.Oetker v atraktívnych príchutiach Goji, Rakytník a Açaí. Všetky navyše v kombinácii s ľanovými semienkami. Vďaka kvalitným surovinám a jednoduchej príprave sú skvelou voľbou na raňajky alebo ako rýchle občerstvenie počas dňa.

Skúšali ste vrstvený džem? Náš recept vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Doba prípravy: asi 30 minút

Máte doma marhule a nektarinky? Vyrobte si dobrotu :)

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml

Doba prípravy: asi 30 minút