dnes má meniny Sidónia
zajtra Ján
23.6. 2017

Nové zdobenie od Dr.Oetker – Tubičky neónové gélové

Čo by to bolo za narodeninovú oslavu bez poriadnej torty, ktorá vyčarí úsmev na detskej tvári? Zaujať malé deti však nie je také jednoduché. Inšpirujte sa novým zdobením od Dr.Oetker a pripravte ligotavú tortu žiarivých farieb, ktorá sa stane hitom každej párty.

Nech sa to ligoce

Narodeninová torta je odjakživa zlatým klincom každej oslavy. A v prípade tej detskej to platí dvojnásobne. Nároky, ako má torta vyzerať, sú preto vysoké. Máme zvoliť veselé farby alebo nápadité tvary? Nové zdobenie od Dr.Oetker vašu dilemu hravo vyrieši.

Tubičky neónové gélové obsahujú tri zdobiace tubičky v moderných ligotavých farbách – romantická ružová, štýlová fialová a netradičná tyrkysová. Pomôžu vám vyčariť veselé nápisy či obrázky, ktoré rozžiaria každú tortu alebo populárne muffiny.

Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa Svetový deň pečenia (17. máj). Oslávte ho tak, ako sa patrí a sami si upečte vašu obľúbenú pochúťku. Nemáte dosť skúseností s pečením? Nevadí!

Pár osvedčených trikov vám pomôže vyčarovať koláč ako od profesionálneho cukrára.

Nech sa páči - jarné farebné hry v kuchyni :)

Nech sa páči - bieložlté jarné prekvapenia pre mlsné jazýčky.
 

Nech sa páči - farebné, veselé, milé - pre radosť i dobrú chuť :)

Ako u nás, tak aj vo Švédsku sú veľkonočné sviatky spojené s oslavami a dobrým jedlom, ktoré si vychutnáva celá rodina spolu s blízkymi a priateľmi. Po období dlhého pôstu sú slávnostné stoly plné obľúbených dobrôt.

Inšpirujte sa tento rok tradičnými receptami z rýb a vajíčok, osvieženými o moderné nápady súčasnej gastronómie a tiež tipmi na dekorovanie vajíčok pre šibačov.

 

S prvými slnečnými lúčmi si pripravte niečo chutné a zdravé. Vyskúšajte zelené špenátové palacinky alebo šampiónové rizoto a zakončite všetko sladkou bodkou v podobe košíčkov s ovocím.

K radosti z podareného pečenia stačí správny výber múky. Vyskúšajte múku Babičkina voľba a veľkonočné pečenie vám pôjde pekne od ruky.

1 väčšia vianočka; Príprava: 70 minút + kysnutie

Ingrediencie:

375 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto, 30 g čerstvého droždia, 80 g kryštálového cukru, 125 ml mlieka, 2 žĺtky + 1 vajce na potretie, 1 vanilkový lusk, kôra z 1 citróna, štipka soli, 80 g masla, brusnice a mandľové plátky, práškový cukor na posypanie

Tortová forma s priemerom 24 cm; Príprava: 60 minút

Ingrediencie:

6 vajec, 150 g kryštálového cukru, 150 g hladkej múky Babičkina voľba tortová, 1 lyžička perníkového korenia, čerešňová alebo ríbezľová marmeláda, fondán alebo marcipán na hviezdičky, práškový cukor