dnes má meniny Zora
zajtra Miloš
22.1. 2019
Viete už, čo budete piecť na Vianoce?
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Ako inak - perníčky

Ingrediencie

100 g Hera

200 g medu

200 g práškového cukru

4 veľké vajcia

perníkové korenie (môžete si vytvoriť i sami pomletím škorice, citrónovej kôry, hrebíčka, anýzu a nového korenia)

kakao (podľa toho aké chcete mať perníčky tmavé)

Postup

Heru spolu s medom rozohrejte v hrnci a nechajte vychladnúť. Zmes sa nesmie pridávať do ďalších ingrediencií horúca.

Všetky ingrediencie následne zmiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a premiešajte s 650 g hladkej múky. Cesto spracujte, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.

Potom je to už len a len na nápadoch. Vykrojte tvary a pečte pri 160 stupňoch. Hneď ako ich vytiahnete z trúby, potrite rozšľahaným vajíčkom.