dnes má meniny Zora
zajtra Miloš
22.1. 2019
Vianočný jogurtový veniec s kokosom a perníkmi
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Ingrediencie

3 vajcia

110 g  Hera maslová

110 g kryštálový cukor

kvapka vanilky

1 biely jogurt

180 g polohrubej múky + ¾ prášku do pečiva

Postup

Žĺtky, vanilku, cukor a jogurt premiešajte a následne i s vychladenou rozpustenou Herou. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ľahko spracujte vyšľahané bielky.

Naplňte silikónovú formu a pečte vo vopred predhriatej trúbe pri teplote 170 stupňov 30- 40 minút. Záleží i na type jogurtu, takže mieru upečenia môžete ako vždy vyskúšať špáradlom.

Vychladený mesiac môžete naplniť zvnútra, alebo potrieť zvrchu. Stačia vám 2 zvyšné bielky z vianočného pečenia. Tie vyšľahajte s cukrom do tuhej hmoty podľa chuti, alebo vyšľahajte smotanu. Jedno alebo druhé vám vytvorí snehový vzhľad mesiaca, na ktorý následne prilepíte upečené perníčky.

Následne zasypte kokosom ako by u vás doma snežilo. Pred konzumáciou nechajte hodinu ležať v chladničke.

 

Recept pripravila Dana Tuháčková z blogu Marzicake.