



Je tu jeseň, na dvere klope zima. Toto období so sebou prináša množstvo dôvodov oslavovať, a to najmä pre deti. Na konci októbra nás čaká strašidelný Halloween, začiatkom decembra deti odmení Mikuláš a koniec roka sa ponesie v duchu Vianoc a Silvestra. Pokiaľ chystáte nejaký večierok, nebojte sa do jeho príprav zapojiť aj vaše ratolesti! Spoločne so školou varenia Chefparade vám HARIBO prináša niekoľko tipov na zábavu a pohostenie, o ktoré sa môžu deti postarať sami alebo s malou výpomocou.
Čokoládové cupcakes
Organizujete párty s deťmi? Pripravte im kreatívnu zábavu, ktorá poteší aj dospelých! Upečte cupcakes a nechajte na fantázii malých aj veľkých hostí tematické zdobenie!
Ingrediencie (12-20 porcií)
• 115 g masla
• 95 g hladkej múky
• 1/2 lyžičky jedlej sódy
• 3/4 lyžičky prášku do pečiva
• 1/4 lyžičky soli
• 2 vajcia
• 100 g kryštálového cukru
• 50 g hnedého cukru
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 120 ml cmaru
Príprava
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Zmes 1 – zmiešame hladkú múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. Zmes dôkladne premiešame a odložíme.
Zmes 2 – vo väčšej miske rozšľaháme vajcia, cukor, hnedý cukor, vanilkový extrakt a potom premiešame s rozpusteným maslom. Do zmesi 2 pridáme polovicu zmesi 1, následne polovicu cmaru a
opäť vyšľaháme. Postup so zmesou 1 a cmarom ešte raz zopakujeme. Plech vyložíme košíčkami na pečenie, ktoré naplníme cca do 2/3. Pečieme približne 20 minút a potom zdobíme.
Tip: Pokiaľ máte radšej čokoládové, k maslu stačí pridať 60 g čokolády a do zmesi 1 prisypať 40 g kakaa.
Zdobenie
Kreativite sa medze nekladú. Skvele poslúžia napríklad obľúbené želatínové ovocné cukríky HARIBO zo špeciálnej vianočnej edície HARIBO Merry Christmas Minis.
Bruschetta s paradajkovou salsou
Bruschetty s paradajkami a bazalkou sú skvelým občerstvením na akúkoľvek príležitosť. Aj do prípravy týchto sviežich „chlebíčkov“ môžete zapojiť vašich najmenších pomocníkov.
Ingrediencie
• 6 paradajok
• baby mozzarella
• 5 lístkov čerstvej bazalky
• 2 lyžice olivového oleja
• šťava z citróna
• soľ a korenie
Postup
Bagety nakrájame na kolieska a na sucho opečieme na panvici alebo na grile. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme nasekanú bazalku a olivový olej. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Salsu dobre premiešame a pridáme na opečene kolieska bagety. Podávame s baby mozzarellou.
Detský punč
Nesmieme zabudnúť ani na pitný režim! Jesenné a zimné počasie so sebou prináša chlad a mrazy, preto je dobré mať v zálohe recept na lahodný teplý nápoj. Vyskúšajte detský ovocný punč s čerstvým ovocím, ktorý krásne rozvonia celý byt a navodí tú správnu sviatočnú atmosféru.
Ingrediencie (2,5 litra)
• 4 vrecúška ovocného čaju / 4 lyžice sypaného čaju
• 1 bio pomaranč (aj s kôrou) + kolieska z pomaranča na ozdobu
• 1 červené jablko
• 500 ml červenej hroznovej šťavy/muštu
• 1 lyžica hrozienok, prepláchnutých horúcou vodou
• 5 ks klinčekov
• 1 zvitok škorice + zvitky škorice na ozdobu
• 2 hviezdičky badiánu
• 2 lyžice hnedého cukru
• med a citrónová šťava na dochutenie
Postup
Umyté ovocie nakrájame na tenké kúsky, prípadne na kolieska. Jablká zbavíme jadierok, ale nelúpeme ich, šupky dodajú punču peknú červenú farbu. V hrnci rozvaríme džús. Potom pridáme čaj a prilejeme dva litre vriacej vody. Celý čas udržiavame tekutinu horúcu, ale nie vriacu. Pridáme ovocie, hrozienka, korenie a cukor. Plameň udržiavame na minime, aby punč nezačal vrieť. Zohrievame niekoľko minút. Keď ovocie trochu zmäkne, odložíme hrniec z ohňa a necháme punč mierne vychladnúť. Opatrne vyberieme korenie a nápoj dochutíme medom a citrónovou šťavou. Podávame ozdobené zvitkom škorice alebo kolieskom z pomaranča.
Tip pre dospelých: Čaj a horúcu vodu môžete nahradiť červeným vínom.
PR
- Ak chcete pridať komentáre, tak sa musíte prihlásiť alebo zaregistrovať.
tak tohle si tedy nedovedu živě představit.... asi neznám ze svého okolí nikoho kdo si MD na střídačku může dovolit.