dnes má meniny Júlia Júliana
zajtra Želmíra
22.5. 2018
Gaštanový cheesecake
Printer-friendly versionSend by emailPDF version
Gaštany zbožňujem v akejkoľvek forme, preto v knihe nájdete niekoľko rôznych dezertov,  v ktorých používam gaštanové pyré. Tento recept dlho čakal na svoju premiéru – už si nepamätám, od koho som ho pred rokmi získala, no zaujal ma vďaka tomu, že gaštanová chuť je v ňom veľmi výrazná. Obsahuje samé dobroty, a hoci niekomu sa môže zdať, že je náročný na prípravu (skladá  sa z troch vrstiev), ak ho raz upečiete, pochopíte, že tá skvelá chuť stojí za trochu námahy navyše.
 

BUDEME POTREBOVAŤ: 
KORPUS:
240 G MASLOVÝCH SUŠIENOK
125 G ZMÄKNUTÉHO MASLA KRÉM:
250 G MASCARPONE
250 G MÄKKÉHO TVAROHU
250 G KYSLEJ SMOTANY
250 G ROZMRAZENÉHO ZMÄKNUTÉHO GAŠTANOVÉHO PYRÉ
2 VAJCIA
3 – 4 VANILKOVÉ CUKRY

NAVRCH:
250 G ROZMRAZENÉHO ZMÄKNUTÉHO GAŠTANOVÉHO PYRÉ
250 G KYSLEJ SMOTANY
 

TORTOVÁ FORMA, PAPIER NA PEČENIE

POSTUP: 

1 Formu vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 160 °C.

2 Sušienky najemno rozdrvíme v mixéri a ručne zmiešame s maslom. Vzniknutú masu natlačíme do formy.

3 Dáme piecť na 5 – 7 minút. Necháme chvíľu odstáť.
 

4 Medzitým zmiešame všetky suroviny na krém, ktorý vylejeme na hotový korpus a pečieme asi hodinu na rovnakej teplote. Cheesecake necháme polhodinu vychladnúť.

5 Gaštanové pyré zmiešame so smotanou a masu rovnomerne rozotrieme  na cheesecake.

Dáme ho na niekoľko hodín do chladničky a môžeme konzumovať.

Katarína Brychtová

recept z knihy Moje sladké radosti