dnes má meniny Otília
zajtra Lucia
12.12. 2017
Nugátové muffiny s nugátovým topingom
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: 12 kusov

Prísady:

Na cesto:

  • ½ balíčka Orieškového nugátu Dr. Oetker
  • 175 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 125 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 4 PL mlieka

Na toping:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Orieškového nugátu Dr. Oetker
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 100 g masla
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Príprava:

1. Na prípravu cesta rozpustíme nugát podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov rozložených vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:               180 °C

Teplovzdušná rúra:         160 °C

Plynová rúra:                  stupeň 3

Doba pečenia:                 asi 20 minút

2. Muffiny necháme vychladnúť.

3. Na prípravu topingu nalejeme smotanu do kastrólika a privedieme ju do varu. Odstavíme, pridáme nakrájaný nugát, nalámanú polevu a maslo a za stáleho miešania všetko vymiešame dohladka. Prelejeme do misy a hmotu necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom pridáme Smeta-fix a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Toping naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny.

Tip: Muffiny môžeme dozdobiť lieskovými orieškami.