dnes má meniny Bernard
zajtra Zina
20.5. 2022
Naše typy: Macaronky ako z francúzskej pekárne
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Hoci si väčšina z nás myslí, že macaronky pochádzajú z Francúzska, historici sa nevedia zhodnúť. Či už pôvodný recept pochádza z Perzie alebo ho vymysleli a do krajiny Galského kohúta doniesli dve karmelitánske sestry žiadajúce o azyl, na tom zrejme nezáleží. Podstatné je, že za jedinečným dezertom nemusíte ďaleko cestovať.

Macaronky sú koláčiky pozostávajúce z dvoch základných častí. Prvou z nich je samotná škrupinka. Tvoria ju len tri suroviny, ktorých kvalita sa výrazne odráža na konečnom výzore ale aj chuti. Základ tvorí čistá mandľová múka, cukor a bielka. Sú prirodzene bezlepkové, a to je ich nesmierna výhoda.  Nesmierne dôležité je aj správne skladovanie a príprava vaječných bielkov. V celej alchýmii zohráva menšiu, ale podstatnú úlohu, aj cukor.  

Pripraviť si doma chutný a dobre vyzerajúci macaron je hotová veda, preto odporúčame zájsť do Lidl a vybrať si z Deluxe ponuky.


 

Pre milovníkov čokolády, pistácií, kombinácií sladkého karamelu alebo osviežujúcich malín a citrónov, je tu sladká verzia. Slaná s kačacou pečeňou je určená pre odvážlivcov a experimentátorov.

PR