dnes má meniny Vlasta
zajtra Lívia
19.2. 2018
Vianočné inšpirácie - Vianočná bábovka
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

pre celú rodinu

Náročnost: jednoduchá príprava

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 50 minút

Vystačí na: asi 16 porcií

Na cesto:

3 bielka

3 žĺtka

150 g práškového cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker

100 ml oleja

100 ml vody

2 PL tekutého medu

100 g polohrubej múky

50 g celozrnnej múky

1 balíček Kypriaceho prášku do perníka Dr. Oetker

1 zarovnaná KL mletej škorice

Na ozdobenie:

1 balíček Polevy mliečnej Dr. Oetker

50 g nasekaných mandlí

 

Ešte potrebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)

elektrický ručný šľahač

 

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vodu a med. Pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom do perníka a škoricou a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 50 minút

 

2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

3. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch bábovky polejeme. Dozdobíme nasekanými mandľami a necháme stuhnúť.